Taoistične Qigong vaje za pet yin organov

Kaj je Qigong?
Qigong je starodavna kitajska praksa, ki se ukvarja z notranjo energijo telesa (Qi). Qigong vaje z nežnimi gibi, dihanjem in pravilnim osredotočanjem uma učinkovito krepijo zdravje ter izboljšujejo splošno fizično in psihično počutje. Pri Qigongu se učimo razvijati mirnost in jasnost uma, kar povečuje osredotočenost in zmanjšuje stres. Qigong lahko izvajate dejansko kjerkoli.

Praksa Qigonga je učinkovito orodje za vse, ki si želijo odkriti svojo notranjo moč in vzeti življenje v lastne roke.

Kaj je glavni namen delavnice?
Uvod v prakso Qigonga z učenjem taoističnega sklopa vaj Qigong za pet Yin organov. Gre za enostaven sklop qigong vaj, ki se ga lahko nauči vsakdo v zelo kratkem času. Zanj potrebujete skupaj z ogrevanjem 10-20 minut dnevno. Redno izvajanje teh vaj uravnoveša in krepi energije petih Yin notranjih organov (srce, pljuča, vranica, ledvice in jetra), kar se odraža v večji vitalnosti in notranji harmoniji ter posledično tudi zmanjša dojemljivost za stres.
Delali bomo v manjši skupini, kar nam bo omogočalo individualen pristop k učenju posameznikov.

Vsebina delavnice?
Praktični del: učenje osnovne drže;  vaje za ogrevanje in raztezanje (s poudarkom na hrbtenici in sklepih); osnove dihanja v qigongu; taoistični sklop vaj Qigong za pet Yin Organov; vaje za občutenje energije (Qi). Teoretični del: osnovni pojmi v Qigongu; pomen pravilnega dihanja; osnove Teorije petih elementov, na kateri temelji Qigong za pet Yin organov.

Komu je delavnica namenjena?
Vadba je primerna za vse odrasle starostne skupine, tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki že imate izkušnje s Qigongom. 

Kaj potrebujem?
Na delavnico ste vabljeni v udobnih oblačilih, s toplimi nogavicami, z blazino za sedenje, po želji vzemite pribor za zapiske. S seboj ne pozabite vzeti prigrizka in pijače, saj lahko tako vmesno pavzo izkoristimo za skupno druženje. Na voljo bo čaj, voda in sadje.

Prijava na delavnico?
Delavnica bo potekala 20.5.2017 od 10.00 do 15.00 v našem centru na Avčinovi 15.
Število udeležencev je omejeno, zato se je na delavnico potrebno predhodno prijaviti na e-mail petarsmi@gmail.com ali po telefonu 031 864 980. Ob prijavi navedite telefon, na katerem ste dosegljivi v primeru morebitnih sprememb.
Cena delavnice znaša 60 eur na osebo. Ob prijavi do 12.5.2017 znaša cena delavnice 45 eur na osebo. Za informacije o plačilu kontaktirajte Smiljano & Petra.

Toplo vabljeni in dobrodošli
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?